Lav din egen hjemmeside med WebWriter2.
Index over artikler
WebWriter er et dansk brugervenligt program til at lave hjemmesider med. For private personer er programmet gratis at bruge, blot det bruges til personlige og ikke-kommercielle sider.
Det er ikke noget "tegneprogram", som mange andre hjemmeside programmer er i dag, men derimod en HTML editor.
HTML er en samling koder, der er grunddelen i en hjemmeside. Det er dem, der bestemmer de enkelte elementers størrelse, placering, udseende og egenskaber. Med WebWriter arbejder du direkte med HTML koderne. Det kan umiddelbart lyde afskrækkende for nogle, men det skal ikke forhindre dig i at gå i gang. Du behøver ikke at have den store kendskab til HTML, da WebWriter hjælper dig godt på vej. Alle de grundlæggende elementer på din hjemmeside laves med nogle få museklik og indtastninger i logisk opbyggede dialog-bokse. Dynamiske hjælpetekster gør det nemmere for dig at forstå WebWriters funktioner, og hjælper dig til at lære HTML sproget.
Fordelen ved at bruge en HTML editor er, at du direkte på skærmen kan se, hvordan kildeteksten er opbygget. Din side bliver effektiv med hensyn til størrelse, idet der ikke bliver sat flere HTML koder ind end nødvendigt. Det er en fordel som mange hjemmeside programmer, fra kendte software producenter, ikke kan leve op til.
Hvis du vil lave en rettelse i din side er det lige til. Et klik med højre musetast over en HTML kode fremkalder en dialogboks, hvor du kan redigere egenskaberne, f.eks. en overskrift som du vil ændre skrifttypen på. Der er ubegrænsede muligheder med WebWriter, og hvis du skulle komme til at mangle en HTML kode, er der plads til selv at definere nogle. For de øvede er der indbygget en java script editor, hvor programmøren kan lave effekter til sin side.
Når du vil se resultatet af dit arbejde, er det blot at trykke på en knap, og WebWriter starter din favorit browser op for at vise siden.
Hvis du er interesseret i at få nærmere kendskab til WebWriter2, kan du kikke forbi adressen www.image.dk/~stone/. Installationsfilen til WebWriter2 fylder ca. 1 Mb.

2. kvartal 1998-2KMP