EDR Holstebro
EDR Holstebro
Startside
Aktiviteter
Klubben
Packet
Projekter
Arkiv
Lydsiden
Feedback
Link
Antenneturner foredrag med OZ1MD.

En antenneturner er en god ting at have, hvis ens antenne ikke er helt perfekt.

Torsdag den 2. maj havde Knud OZ1MD taget nogle af sine hjemmebyggede antenneturnere med ind i klubben for at holde et lille foredrag om disse samt antenneturnere generelt.

Knud fortalte om de tre grund typer, Pi-led, L-led samt Z-match tunere og tog udgangspunkt i hans hjemmebyggede turnere, krydret med lidt teori på tavlen. Her var der god mulighed for at få nogle fif, som man ikke lige finder i bøgerne. De fleste turnere, han har bygget igennem tiden, er af af Pi-typen eller den lidt enklere L-led type, hvor der er undladt en af de to kondensatorer i Pi-ledet. Disse er forholdsvis simple at bygge og kan i mange tilfælde fint turne en antenne i standbølge, specielt antenner der er for korte.

En lidt mere kompliceret turner er en fjernbetjent Z-match. Idet den er fjernbetjent kan den placeres tæt på antennen, hvor den reelt høre til. Z-matchen kan turne de antenner i standbølge, som Pi og L-ledet kan have problemer med. Her er der tale om lidt mere komplekse antenner.

Et fint lille fremmøde hvor der blev lytte interesseret, til hvad Knud havde at dele ud af erfaringer. Efter foredraget blev de medbragte tunere studeret nøje.

Du kan downloade diagrammer over tre af Knuds hjemmebyggede antenneturnere her som pdf [252kb]

oz2kmp

Hosted by: Mira Internet