EDR Holstebro
EDR Holstebro
Startside
Aktiviteter
Klubben
Packet
Projekter
Arkiv
Lydsiden
Feedback
Link
Forstyrrelser, Fødekabler og Ferrit, foredrag med OZ1CWP.

Torsdag den 15. januar holdte Bjarne OZ11CWP foredrag i OZ9HBO om fødekabler, ferrit og forstyrrelser. Bjarne, der til hverdag er en af Esbjerg afdelingens meget aktive amatører, har igennem sin interesse for emnet oparbejdet en bred viden og ekspertise på området, som han med stor begejstring delte ud af.
I hans foredrag kom han omkring forstyrelsessager og afhjælpning deraf, hvordan man laver en fornuftig ferrit-balun til sin antenne, hvilke ferritter der er gode til hvad, hvordan man bygger et simpelt måleinstrument til måling af HF strømme samt mange andre nyttige ting. For at fremme forståelsen, havde Bjarne medbragt en større testopstilling, så vil alle kunne se en realistisk demonstration af forskelling typer ferriters evne til at begrænse HF-strømme på kabler.
Der var også rig mulighed for selv at tilegne sig yderligere information om emnet efterfølgende. Bjarne havde taget nogle af de bøger, han selv har haft stor glæde af samt en større samlig materiale fra Internettet, med, så vi kunne få inspiration til videre læsning. Meget af informationerne fra Internettet samt Bjarnes præsentation, er at finde på en CDROM i klubben. Så hvis du har lyst til at vide mere om emnet, er du velkommen til at låne den med hjem og tage en kopi. Endvidere kan mange af de bøger, der blev omtalt, købes hos Radioamatørernes Forlag.
Mange tak til OZ1CWP for en virkelig interessant og lærerig aften.
Billeder fra foredraget

oz2kmp

Hosted by: Mira Internet