EDR Holstebro
EDR Holstebro
Startside
Aktiviteter
Klubben
Packet
Projekter
Arkiv
Feedback
Link
QSL-KORT

Qsl er en q-kode, som betyder kvittering. For radioamatører er dette forkætrede stykke papir en meget vigtig del af dette at være radioamatør. Du får en bekræftelse på, at du har haft en samtale med en anden radioamatør på et bestemt bånd, på et bestemt tidspunkt, og du kan bruge kortet til at opnå et diplom eller føre bevis på, at en bestemt bølgelængde har været åbnet på et mærkeligt tidspunkt.

Kortet kan sendes via postvæsenet, og når man tænker på taksterne, er dette at sende 1.000 kort om året en pebret affære. Derfor har de fleste større radioamatørlande et qsl-bureau, som sender kort ud med regelmæssige mellemrum. Det kan måske synes dyrt at være medlem af EDR, men alene dette at få sine kvitteringskort sendt til en fjerdedel af beløbet er nok en overvejelse værd.

Skriv altid dine oplysninger tydeligt og skriver du forkert: smid kortet væk. Rettede kort kan i mange tilfælde ikke bruges til at opnå et diplom. På bagsiden af kortet, øverste venstre hjørne, skriver du amatørens call, og skal kortet via en qsl-manager, f. eks. F6CNU, skriver du nedenunder: via F6CNU. Husk også - af hensyn til manden, der sender dine kort, at ordne disse i den rækkefølge, qsl-centralen skal sortere dem!

Hosted by: Mira Internet